Persbericht

woensdag 06 januari 2016

Neer, 6 Januari 2016

BWB-Holding AG en Alucol-groep maken vandaag de overname van Alucol-groep door BWB-Holding AG bekend.

Alucol blijft een zelfstandig opererende entiteit binnen de groep. Het bedrijf gaat vanaf vandaag verder onder de naam BWB-Alucol.

Alucol behoort tot de grootste onafhankelijke anodiseerbedrijven in Europa op het gebied van aluminium profielen en plaatwerk. Anodiseren is een oppervlaktebehandeling die het aluminium weerhoudt van corroderen. Als enige ter wereld is Alucol in staat profielen tot een lengte van 22 meter te anodiseren, dankzij een in 2010 in gebruik genomen productielijn.

Frank Veelenturf, directeur van BWB-Alucol: ‘Alucol is een uitstekende aanvulling op de reeds bestaande activiteiten van BWB-Group. Omgekeerd kan Alucol profiteren van de specifieke markten waarin BWB Group actief is. Wij zijn dan ook blij om deze stap vandaag te kunnen aankondigen’. 

BWB-Group uit Zwitserland is gespecialiseerd in elektrolytische, chemische en galvanische oppervlakte behandelingen. Deze oppervlakte behandelingen worden toegepast in zowel de industrie als de architectuur. De diensten van BWB Group onderscheiden zich door de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van functionaliteit, esthetiek en corrosie bestendigheid. BWB-Group beschikt hiervoor over talrijke branche specifieke certificeringen.

Bij het gecombineerde bedrijf werken 700 medewerkers.

Het familiebedrijf Alucol uit Neer is in 1971 opgericht door Frans Wuts en was vanaf 2002 in handen van zijn zoon Roderik Wuts, die Alucol tot en met 2015 leidde.

Het Zwitserse bedrijf BWB-Group is in handen van twee Zwitserse families en wordt geleid door de heer Oliver Wunderlin. Deze groep is met elf vestigingen in vier landen vertegenwoordigd: acht hiervan bevinden zich in Zwitserland, één in Duitsland, één in Roemenië en met de overname van Alucol per vandaag ook één in Nederland.

Frank Veelenturf, directeur

0475-591155

frank.veelenturf@alucol.nl

Terug naar het overzicht