Nhow RAI hotel Amsterdam


Voor de gevels van het 91 meter hoge Nhow RAI hotel in Amsterdam is 37.000m² aluminium naturel geanodiseerd en 10.000m² gepolijst. Het Nhow RAI hotel is het grootste hotel van de Benelux. Dit bijzondere designhotel van de NH-groep is ontworpen door architect Reinier de Graaf, partner bij OMA in Rotterdam. De prominente reclamezuil 'het Signaal' bij de RAI was zijn inspiratiebron.

De verticale geleding in de gevel is opgebouwd uit maar liefst 4.000 naturel geanodiseerde vin-profielen, afwisselend mat en gepolijst.

Al in het voortraject werd Alucol door gevelbouwer Rollecate benaderd om het gehele proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. De vin-profielen hebben een enorme omvang: bijna 900 millimeter. Twee stuks werden telkens aan elkaar gekoppeld om het beoogde gevelbeeld te vormen: een V-element. Door het grote volume heeft Alucol eerst de logistieke stromen goed in kaart gebracht en daarna het gehele proces begeleid en het anodiseren uitgevoerd.

De hoteltoren van 25 verdiepingen staat pal aan de A10 in Amsterdam en heeft 650 kamers met  kamerhoge ramen. Elke kamer weerspiegelt de zes hoofdrichtingen van het gebouw: Noord, Noordwest, Oost, Zuid, Zuidwest en Zuidoost. Door deze ligging is gekozen voor een laagdikte van 25um, 5um meer dan standaard voorgeschreven voor de gevelbouw in Nederland.

Een bijzonder project en een bijzonder goede samenwerking!

  • Opdrachtgevers: COD, Being development
  • Architect: OMA – Reinier de Graaf
  • Aannemer: Pleijsierbouw
  • Gevelbouwer: Rollecate

Nhow RAI hotel: bijzonder door 4.000 geanodiseerde driehoek profielen.

 

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan over risicomanagement bij anodiseren

Uitgevoerd in dit project