Veldhoven, Renovatie 48 appartementen

Dit mooie project betreft 2 woonblokken van elk 24 appartementen in de wijk Zonderwijk. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde zullen deze grondig worden aangepakt. Woningcorperatie Aert Swaens heeft er voor gekozen om het project te doorlopen middels een open plan proces. Dit houdt in dat bewoners in een zeer vroegtijdig stadium worden betrokken bij de planvorming. Bewoners kunnen meedenken en meepraten over oplossingen omdat zij als ervaringsdeskundigen de woningen en hun woonomgeving het beste kennen, mede om die reden is er een klankbordgroep in het leven geroepen.

De renovatie van de 2 appartementen gebouwen in Veldhoven is in volle gang. Het gebouw aan de Mullerlaan is compleet voorzien van de nieuwe thermische schil. De nieuwe balkons met de bijbehorende stalen constructie en de aluminium puien zijn geplaatst. Op dit moment is men bezig om de gevel te voorzien van de, voor dit project kenmerkende, aluminium gevelbekleding. Dit zijn door Alucol geanodiseerde lamellen in 5 verschillende kleuren. De Oortlaan loopt in de planning achter de Mullerlaan aan, hier is de sloop gereed, de stalen constructie voor het ophangen van de balkons geplaatst en wordt de thermische schil met de stelkozijnen aangebracht.

Ten opzichte van het contract zijn er aanvullende werkzaamheden. Binnen in de appartementen zouden in eerste instantie weinig werkzaamheden worden uitgevoerd. Inmiddels hebben we opdracht om alle wanden over te stukadoren, het complete schakelmateriaal te vervangen en op de 2e en 3e verdieping een geluiddempende vloer aan te brengen.

Uitgevoerd in dit project