+31 (0)475 260 200

Voorbewerken

Een voorbewerking is in hoge mate bepalend voor de uiteindelijke finish (uiterlijk) van het aluminium. Alucol biedt de belangrijkste voorbehandelingen aan. Er zijn meerdere combinaties tussen chemische en mechanische voorbewerkingen mogelijk. Met onze configurator kunt u zelf uw finish samenstellen.

Na het voorbewerken wordt het aluminium altijd nog geanodiseerd en - optioneel - gekleurd.

Voorbewerking Alucol Anodisering
Chemisch voorbewerken Alucol Anodisering

Chemisch voorbewerken

De standaard voorbewerking van bruut aluminium is 'egaliserend beitsen'. Deze chemische voorbehandeling verwijdert kleine oneffenheden uit het aluminium en zorgt voor een matte, egale, finish.
Persstrepen, die afkomstig zijn van het extrusieproces, kunnen niet geheel verwijderd worden door egaliserend beitsen. Met een mechanische voorbewerking bereikt u dit effect wel.

Mechanisch voorbewerken

Met, of in plaats van, chemisch voorbewerken kunnen diverse mechanische voorbewerkingen worden toegepast.

Slijpen

Slijpen in combinatie met egaliserend beitsen zorgt voor een perslijnen-vrij egaal oppervlak. Deze combinatie van voorbewerken wordt vooral in een high-end markt toegepast.
Slijpen kan ook gebruikt worden als 'finish'. Slijpen geeft een grove krasstructuur.

Borstelen / Kruislings Borstelen

Borstelen wordt vooral toegepast om fijne of iets grovere krasjes in het aluminium aan te brengen waardoor er bijvoorbeeld een RVS-look (Inox) ontstaat.

Polijsten

Polijsten wordt toegepast om een satijnglans finish te bereiken. De mate van reflectie kan worden beiïnvloed door de laagdikte van de anodiseerlaag. Weet wel dat hoogglans, middels polijsten in combinatie met anodiseren, niet mogelijk is.

Dimensies

Alucol kan producten borstelen en polijsten tot een maximale afmeting van [LxB] 7.000 x 1.200mm. Chemisch voorbewerken is mogelijk tot maar liefst 22meter.

Mechanisch voorbewerken Alucol Anodisering