+31 (0)475 260 200

Alucol realiseert anodisatie van de iconische Bunkertoren in Eindhoven

BunkerToren

Alucol is trots om aan te kondigen dat we de eer hadden om bij te dragen aan de herontwikkeling van een Eindhovens icoon: De Bunkertoren. Het studentencentrum De Bunker, dat sinds de jaren '60 een begrip is in Eindhoven, heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan dankzij de inspanningen van het architectenbureau Powerhouse Company.

Powerhouse Company heeft een 100 meter hoge woontoren aan het oorspronkelijke ontwerp toegevoegd, waarbij het een eerbetoon heeft gebracht aan de historische architectuur van het gebouw. De toevoeging biedt ruimte voor woningen, een kantoor en een grand café.

Bij het zoeken naar overeenkomsten in vorm, materiaal en kleur met het bestaande gebouw, heeft de architect ervoor gekozen om de oorspronkelijke, onbehandelde aluminium kozijnen te vervangen door geanodiseerde kozijnprofielen. De keuze voor de kleur Colinal C34 donkerbrons, die prachtig aansluit bij het hout en natuursteen in de gevels, weerspiegelt deze visie.

Alucol had de eer om 15.000 m2 van deze zorgvuldig geselecteerde kozijnprofielen voor de Bunkertoren te anodiseren en te kleuren.

 

Dit opmerkelijke project is tot stand gekomen dankzij de nauwe samenwerking met onze klant, systeemhuis Hueck Aluminium Profieltechniek BV en gevelbouwer De Groot & Visser BV. Het resultaat van onze inspanningen is terug te vinden in de publicatie Façades 2023 van de VMRG, specifiek op pagina 142. U kunt deze publicatie hier bekijken: www.digitaalpubliceren.com/facades2023  

Bij Alucol zijn we ongelooflijk trots om deel uit te maken van dit monumentale project, dat een van de meest herkenbare en geliefde gebouwen in Eindhoven nieuw leven inblaast. We kijken uit naar toekomstige projecten waarin we onze expertise in anodisatie kunnen toepassen om nog meer indrukwekkende gebouwen tot leven te brengen.

BunkerToren

Terug naar overzicht