+31 (0)475 260 200

Heliodive's Nieuwe Catamaran

Categorie:Maatwerk
Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren

Grensverleggende Anodisatie van Aluminium voor Heliodive's Nieuwe Catamaran

Bij Alucol zijn we trots op onze expertise in het anodiseren van aluminium maatwerk. We hebben in de loop der jaren aan tal van uitdagende projecten gewerkt en blijven constant onze grenzen verleggen om aan de eisen van onze klanten te voldoen.

Een voorbeeld dat echt onze technische vaardigheden en innovatieve benadering demonstreert, is het recente project dat we hebben uitgevoerd voor Heliodive uit Frankrijk. Heliodive is een bedrijf dat bekend staat om hun aangepaste aluminium catamarans en we hebben het voorrecht gehad om met hen te werken aan meerdere projecten.

In 2019 hebben we een grote uitdaging aangegaan met het anodiseren van een catamaran met 9 meter lange liggers voor Heliodive. Maar in 2023 zijn we nog een stap verder gegaan. De nieuwste boot van Heliodive heeft liggers die maar liefst 12 meter lang, 1,2 meter breed en bijna 2 meter hoog zijn. Deze enorme componenten gingen in hun geheel door ons anodisatieproces, waarmee we de grenzen van onze procesbaden hebben opgezocht.

Dit project was niet alleen technisch uitdagend vanwege de grootte en complexiteit van de onderdelen, maar vereiste ook een diepgaand begrip van de unieke eigenschappen van aluminium en het anodisatieproces. Maar bij Alucol houden we van uitdagingen en dit project was daar geen uitzondering op.

We zijn er trots op te melden dat het project succesvol is voltooid en dat de prachtige nieuwe catamaran van Heliodive nu op de golven vaart, met een gestroomlijnd, duurzaam en esthetisch aantrekkelijk geanodiseerd aluminium oppervlak.

Bij Alucol zijn we er trots op dat we de technische en logistieke uitdagingen van dergelijke projecten aankunnen, en we kijken uit naar de volgende kans om onze grenzen te verleggen en nieuwe manieren te vinden om onze klanten van dienst te zijn. Als u op zoek bent naar een betrouwbare partner voor uw volgende aluminium anodisatieproject, neem dan gerust contact met ons op. We kijken ernaar uit om samen met u te werken aan uw volgende uitdagende project.

Foto Heliodive's Nieuwe Catamaran
Foto Heliodive's Nieuwe Catamaran
Foto Heliodive's Nieuwe Catamaran
Foto Heliodive's Nieuwe Catamaran