+31 (0)475 260 200

Nhow RAI hotel, Amsterdam

Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren, Borstelen, Polijsten

37.000m² aluminium naturel geanodiseerd, 10.000m² naturel gepolijst

 

Unieke oppervlaktebehandeling nhow Amsterdam RAI hotel

Alucol heeft voor samenwerkingspartner Rollecate de aluminium profielelementen gepolijst en geanodiseerd. We vertellen graag meer over dit unieke project.

Nhow Amsterdam RAI hotel

Het iconische nhow Amsterdam RAI hotel verrijkt de skyline van de stad met haar opvallende uiterlijk. Het grootste hotel van de Benelux met 650 kamers verdeeld over 24 verdiepingen, beschikt over een restaurant met uitzicht over de stad en diverse andere voorzieningen. De 91 meter hoge hoteltoren bestaat uit grote driehoeken die ten opzichte van elkaar gedraaid zijn. Het ontwerp van OMA Architecten is gebaseerd op het Signaal, de reclamezuil met gestapelde driehoekige elementen die sinds de jaren ‘60 voor de RAI staat.

De gevel van het hotel is gemaakt van een aluminium gevelelementensysteem. De architect had deze ontworpen met grote uitspringende vinnen. Het bijzondere hieraan was dat een van de zijden eerst gepolijst diende te worden voordat er geanodiseerd werd. Bij grote en complexe gevels is de betrouwbaarheid van partners van groot belang, vandaar dat Rollecate voor Alucol koos voor de bewerking van de gevel. De te polijsten vinnen werden bij een partner van Alucol in Amersfoort afgeleverd. Na het polijsten werden alle profielen geanodiseerd bij Alucol en als één geheel afgeleverd bij Rollecate. Jack Kooijman van Rollercate: ‘Het was prettig dat Alucol ook het polijsten meenam in hun opdracht. Zo hebben ze ons compleet ontzorgd en verliep ook logistiek alles naar wens.’

Met trots kijkt Alucol naar het opvallende nhow Amsterdam RAI hotel waar de gevel met gepolijste profielen een prachtig visitekaartje en het resultaat van een prima samenwerking is.

  1. Opdrachtgever: nhow Amsterdam RAI hotel
  2. Architect: OMA Architecten
  3. Aannemer: Pleijsier Bouw
  4. Gevelbouwer: Rollecate
Foto Nhow RAI hotel, Amsterdam
Foto Nhow RAI hotel, Amsterdam
Foto Nhow RAI hotel, Amsterdam
Foto Nhow RAI hotel, Amsterdam
Foto Nhow RAI hotel, Amsterdam