+31 (0)475 260 200

School- en sportcomplex Nyon, Zwitserland

Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren

10.000m2 geanodiseerd in de kleur Sandalor Goud

De Zwitserse stad Nyon groeit. Daardoor was er behoefte aan een nieuwe school en een sportcomplex. De architect ontwierp hiervoor een openbare, parkachtige omgeving met een groot bassin, weilanden en bomen. Het sportcomplex omvat openbare sportfaciliteiten, sportscholen en een zwembad. Het langgerekte schoolgebouw ondersteunt het binnenzwembad met de multifunctionele gymzaal architectonisch en visueel.

De architect maakte van drie losse gebouwen een eenheid door verticale, geanodiseerde en gekleurde aluminium profielen toe te passen. De gebruikte kleur op de profielen is Sandalor Goud. Door deze bijzondere kleur ontstaat een uniek, steeds wisselend lichtspel, passend in de parkachtige omgeving. De verticale profielen geven een mooi regelmatig ritme aan de gebouwen. Tussen de profielen zijn massief aluminium of glazen panelen geplaatst.

Het is een zeer energiezuinig gebouw. De platte daken zijn begroeid en houden regenwater vast voordat het wordt geloosd in waterleidingen. Daarnaast liggen er op de daken meer dan 850m2 aan zonne, thermische- en fotovoltaïsche panelen.

  1. Opdrachtgever: Hevron SA
  2. Architect: Itten Brechbühl in Lausanne
Foto School- en sportcomplex Nyon, Zwitserland
Foto School- en sportcomplex Nyon, Zwitserland
Foto School- en sportcomplex Nyon, Zwitserland
Foto School- en sportcomplex Nyon, Zwitserland