+31 (0)475 260 200

Thon Hotel Svolvaer

Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren

4000 m2 dikke aluminium cassettes geanodiseerd in de kleuren champagne, goud en Colinal zwart

In het wonderschone Noorwegen op de eilandengroep Lofoten wordt een nieuw hotel gebouwd. Alucol heeft voor gevelbouwer Staticus de gevel van het Thonhotel geanodiseerd in drie verschillende tinten.

De locatie van het hotel is Svolvaer, een idyllisch dorpje waar alles draait om de visvangst. Het is niet voor niets dat het hotel gebruikt gaat worden tijdens een van de grootste visevenementen ter wereld, dat elk jaar eind maart gehouden wordt. Het hotel zal bestaan uit 213 kamers, een restaurant, een ontbijtzaal en een conferentiezaal. De conferentiezaal wordt de plek waar alle vis gewogen wordt en gasten zelf hun vis kunnen snijden om daarna te laten bereiden door de koks. Het hotel moet samen met de andere hotels nationale en internationale gasten aantrekken om zo het hele jaar door inkomsten voor de regio te genereren.

‘We hebben Alucol gekozen voor het anodiseren van de gevel, omdat zij vanaf het begin van het project grondig meegedacht hebben over de uitvoering en de mogelijkheden,’ vertelt Raimondas Grebilauskas, projectmanager Scandinavië van gevelbouwer Staticus uit Litouwen. ‘De gevelbekleding bestaat uit 3 mm dikke aluminium cassettes. Alucol heeft hiervoor meer dan 4000 m2 geanodiseerd in de kleuren champagne, goud en Colinal zwart. Zo krijgt de gevel een bijzondere aantrekkingskracht.’ De afstand tussen Noord-Noorwegen en Nederland is niet gering en het vereiste een gedetailleerde planning van het gehele productieproces. De cassettes zijn geproduceerd in Litouwen, geanodiseerd in Nederland en vervolgens na verwerking door Staticus in Litouwen per boot getransporteerd naar Svolvaer. ‘Het hele proces is dankzij intensieve voorbereiding en goede communicatie zonder problemen verlopen. Alucol is een fijne partner om mee samen te werken. Ook ontstane kleurverschillen in het anodiseren zijn naar volle tevredenheid opgelost. Een samenwerking die absoluut smaakt naar meer,’ besluit Raimondas.

Het Thon hotel Svolvaer zal medio 2021 gereed zijn. Een prachtig internationaal visitekaartje voor Alucol met een gevel die pronkt in het schilderachtige Svolvaer met de unieke ligging aan zee.

  1. Opdrachtgever: Olav Thon Gruppen
  2. Architect: Hamperokken Arkitektur
  3. Aannemer: Consto Nord AS
  4. Gevelbouwer: Staticus
  5. Bewerking Alucol: Champagne en Colinal
  6. Gerealiseerd: in uitvoering 2021
Foto Thon Hotel Svolvaer
Foto Thon Hotel Svolvaer
Foto Thon Hotel Svolvaer
Foto Thon Hotel Svolvaer
Foto Thon Hotel Svolvaer