+31 (0)475 260 200

Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch

Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren

Al deze aluminium kozijnen zijn voorzien van een Colinal C32 brons anodisatie

Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch

Alucol heeft voor samenwerkingspartner V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek de aluminium kozijnen van de woontoren Upstairs in het Paleiskwartier geanodiseerd. De complexe bouw van de markante woontoren maakte het een uitdagend project.

Het Paleiskwartier grenst aan de oude binnenstad van Den Bosch. Hier worden wonen, werken en ontspannen gecombineerd. Het woongebouw staat op de meest zuidoostelijke hoek van het Paleiskwartier. Upstairs is een gedraaide toren die boven de stoep zo’n twaalf meter uitkraagt en waar elke verdieping trapsgewijs verder uitspringt. De architectuur van het plan is gelaagd, met twee vermengde kleuren metselwerk en de bovenste verdiepingen vormen een ware kroon. ‘Het was een omvangrijke order,’ vertelt Sander Mols, Operationeel directeur van V.P.G.. ‘We praten hier over 63 appartementen met in totaal 447 kozijnen en een commerciële plint van vliesgevel. Al deze aluminium kozijnen zijn voorzien van een Colinal C32 brons anodisatie. In goed overleg met Alucol werd het gehele proces strak, maar realiseerbaar ingepland, waardoor het anodiseren ook zonder problemen verliep. Naleveringen die op stel en sprong gerealiseerd dienden te worden, werden kundig opgepakt en in orde gemaakt. Doordat Alucol op ons verzoek al het transport verzorgd heeft, werden wij tevens op dat punt compleet ontzorgd. Kortom, een geslaagde samenwerking die smaakt naar meer!’

Het opvallende bouwwerk in de Bossche skyline is door de ideale ligging van alle kanten goed te zien. De prachtige lichte bronstint van de kozijnen versterkt de stoere uitstraling en warme sfeer van het gebouw. We kijken met trots naar ons aandeel in het eigentijdse Paleiskwartier.

  1. Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier
  2. Architect:  HilberinkBosch Architecten
  3. Gevelbouwer: V.P.G. Aluminium Ramen en Geveltechniek
  4. Bewerking Alucol: C32 lichtbrons
  5. Gerealiseerd: Voorjaar 2020
Foto Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch
Foto Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch
Foto Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch
Foto Upstairs Paleiskwartier, Den Bosch