+31 (0)475 260 200

Westbeat, Amsterdam

Uitgevoerde werkzaamheden:Anodiseren

36 getoogde gevels voorzien van een C31 lichtbronze kleur

Een gevel met een wow-effect

Het nieuwe gebouwencomplex West Beat legt een verbinding tussen het centrum van Amsterdam en stadsdeel Nieuw-West. De gevel met zijn opvallende vensterbogen, geanodiseerd in licht brons door Alucol, draagt onmiskenbaar bij tot het wow-effect van het gebouw.

Het multifunctionele West Beat omvat 150 appartementen, een gelijkvloers met werk-, cultuur- en ontmoetingszones, en een ondergrondse parkeergarage. De benedenverdieping, bekend als Super Space, is een open ruimte van 65x50 meter met een 8,5 meter hoog plafond.

De aluminium raamkozijnen werden in opdracht van Intal gebogen en bewerkt door specialist Kersten. Alucol kleurde de 36 getoogde gevels in de lichtbronzen tint Colinal C31. Er werden referentiemonsters gemaakt om kleurverschillen te vermijden. "De samenwerking was perfect. Als er onderdelen ontbraken of beschadigd waren, moesten we snel handelen. Normaal gezien heb je een lange leveringstijd met geanodiseerde onderdelen. Maar Alucol reageerde snel en vakkundig op al onze verzoeken. Dat is veel waard bij een complex project als dit", zo vat Marc de Boer, projectmanager bij Intal, de samenwerking samen.

Foto Westbeat, Amsterdam
Foto Westbeat, Amsterdam
Foto Westbeat, Amsterdam
Foto Westbeat, Amsterdam