Het Hof, Den Bosch

Het Paleiskwartier grenst aan de oude binnenstad van Den Bosch. Hierin wordt wonen, werken en ontspannen gecombineerd. Woongebouw ‘Het Hof’ staat op de meest zuidoostelijke hoek van het Paleiskwartier. Het woongebouw is een markant gebouw met verschillende gezichten.
De architectuur van het plan is gelaagd, met twee vermengde kleuren metselwerk. Daarbij gaat de lichte zijde aan de vijverkant over in een donkere zijde aan de Onderwijsboulevard. De bovenste verdiepingen van de toren vormen een kroon. Alle aluminium kozijnen in dit gebouw zijn voorzien van een C32 brons anodisatie die perfect aansluit bij de kroon en de twee kleuren metselwerk.

Opdrachtgever: Ontwikkelingsmaatschappij Paleiskwartier

Architect: LEVS Architecten

Gevelbouwer: VPG Aluminium Kozijnen

Fotograaf: Ramon van Dongen (Alucol)

 

Uitgevoerd in dit project