ISE Internationale School Eindhoven

De Internationale School Eindhoven (ISE) is gehuisvest op het Rijksmonument van de voorheen Constant Rebecque Kazerne in Eindhoven. De belangrijkste gebouwen moesten als vrijstaande gebouwen gerespecteerd blijven. Door onopvallende details en materiaalkeuze is de focus op de monumentale kwaliteiten behouden. Ditzelfde geldt voor de nieuwbouw, wel specifiek en bijzonder, maar tegelijkertijd respectvol voor het authentieke ensemble.

VPT-Versteeg ontwikkeld een speciaal gevelcassettesysteem, waarbij het gevelbeeld afhankelijk van de zichthoek verschillend is. Alucol anodiseerde deze cassettes in goud VOM 2. Deze panelen zijn voorzien van perforatie en doordrukking. Achter de geperforeerde panelen zijn panelen met geprinte afbeeldingen geïntegreerd. Door een speciale techniek zijn twee afbeeldingen geprint, die afwisselend zichtbaar zijn. Deze techniek is een afgeleide van het zogenaamde Moiré-effect. Ook zijn diverse ramen achter de geperforeerde gevel geplaatst, waardoor de gevel een eenheid blijft en ook nog eens de zon weert. 

 

 

 

Uitgevoerd in dit project