McDonald's Coolsingel Rotterdam

De oude kiosk van de McDonald’s op de Coolsingel is jaren geleden uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Rotterdam. Deze titel zal het gebouw nu niet meer krijgen! 
Mei architects kreeg opdracht van McDonald’s om een nieuwe McDonald’s te ontwerpen met een uitstraling die past bij de Coolsingel. Het nieuwe gebouw is zo ontworpen dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is.

Het paviljoen is voorzien van een rijk bewerkte gevel. Er is gekozen voor een uitvoering in één materiaal: goudkleurig geanodiseerd aluminium met hartvormige perforaties. De perforaties verbeelden een mensenmenigte op de Coolsingel. Dit warm en stijlvol ogende aluminium is tegelijkertijd ook hufterproof en duurzaam.

Overdag is het gebouw uitnodigend voor het winkelend publiek en ’s avonds straalt het licht naar buiten door het geperforeerd aluminium om het uitgaanspubliek aan te trekken.

Architect: Mei architects

Uitgevoerd in dit project